Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

– Со гала концерт почнува најстарата штипска културна манифестација, Штипско културно лето, 36 издание.
– Граѓаните погодени од невремето, штетите да ги пријават до Советот апелираат од општина Крушево.
-Најдобрата ученичка во ООУ „Страшо Пинџур” наградена со 5000 денари од општина   Карбинци
– Во Општина Лозово- Се подобрува квалитетот на живот во Урбаните заедници
– Асфалтирана најфрекфентните градски улици во Македонска Каменица