Летна градежна офанзива, реконструкција на шеталишта, културни настани се само дел од актуелностите од главниот град. Подетално ви ги носиме во новото и последно издание за овој месец на Неделниот бриф посветен на Град Скопје. Темите кои беа актуелни на локалната власт за изминатата недела се следни:

*Реконструкција на шеталиштето пред Градски парк
*Започна градежната офанзива на улиците и булеварите во Скопје
*Нови 37 комунални возила ќе го чистат Скопје
*Продолжува уривањето на галијата, ново  судско рочите закажано за на 7 ми јули
*Започна 42 то издание на „Скопско лето 2021“
*Чаир ќе добие БРТ на новиот булевар „Цветан Димов“
* Недозволиво е Скопје и Тирана да бидат заложници на примитивните политики од 19-от век, истака Шилегов на Економскиот форум во Скопје