Екипи на ЈП „Улици и патишта“ деновиве извршија реконструкција на пет автобуски постојки на фреквентни локации во централното градско подрачје.
„За еден град да функционира како што треба, неопходно е постојано да се внимава на тоа секоја од компонентите кои го прават градскиот сообраќај полесен и побрз да функционираат како што треба“, напиша скопскиот градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов.

Во постои дека Град Скопје секојдневно работи на корегирање, модернизирање или реконструирање на оние урбани елементи или површини на кои им е потребна интервенција, со цел да овозможиме уште поедноставно и попрактично функционирање на сите учесници во скопскиот сообраќај.