Уште еден сабота посветуваме на општина Град Скопје и активностите во неа. Во овој Неделен бриф ви носиме информации за неколку нови паркови кои никнаа во градот убав, како и за најголемата атракција за најмладите но и возрасните сместена во срцето на скопската Зоолошка градина. Да почеме со ред:

*Дино Паркот отворен за посетители, нова туристичка атракција во Скопје
*Се одржа „Денот без автомобили“ под мотото „Улици за луѓе“
*Населба Тафталиџе доби нов парк
*По 40 години Скопје ќе добие нова оптимизација за мрежата на јавниот превоз
*„Острово“ новот зелен скевр во Аеродром официјално отворен