Ова се минути посветени на општина Град Скопје. Добредојдовте во саботниот неделен бриф, во кој ќе ве информираме за најновите активности во главниот град. Посебен акцент ќе ставиме на следните случувања:

Започна 12.издание на Меѓународниот фестивал за гитара „Тремоло“

Аеробик, јога, фудбал – стартуваше проектот „Скопје вежба“

Град Скопје го отвори зелениот покрив на Домот на градежници

Пуштен во употреба новиот булевар БиХ во Скопје

Пожарникарите се херои и гордост на Град Скопје