Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-Градоначалникот на Делчево ја донираше априлската плата во хумани цели
-Штипската Саат кула ќе се реставрира, а археолошкиот локалитет Баргала ќе добие осветлување
-Започна реконструкцијата на зградите на Ученичкиот дом и Земјоделското училиште во СОУ Кочо Рацин во Свети Николе
-Ќе се реконструира дел од локалниот пат помеѓу Долни и Горни Липковиќ во Конче
-Ќе се реновира училиштето во село Борино, Крушево
-Општина Дојран со посебен багер на вода од марката Труксор, ќе го чисти Дoјранско езеро