Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

–    Се решава поплавувањето на улиците во Македонска Каменица
–    За денот на планетата Земја, 12.000 нови садници се засадени во близина на споменикот Слива во Крушево
–    Светиниколските пожарникари добија нова опрема
–    Селото Кучица во Општина Карбинци ќе добие нова канализациона мрежа