Во раните утрински часови ќе се изврши прво авионско прскање против комарци на територија на Општина Куманово.

-Се известуваат пчеларите, да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Во случај да не се изврши авионско прскање поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден – информираат од Општина Куманово.