Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

  • Градежни офанзиви и најавени бројни проекти. Пролетта ги раздвижи македонските општини.
  • Жителите на делчевско Трботивиште добиваат поквалитетно водоснабдување
  • Финансиска помош од по 30.000 денари ќе добијат еднородителските семејства и деца без родители во Македонска Каменица.
  • Ќе се уредува речното корито во село Карбинци
  • Општина Конче апелира на совесност, изминатиот викенд посетители на Влашките колиби кај Мантово оставиле пустош
  • Шест милиони денари за реконструкција на ОУ Димитар Влахов во Штип
  • Општина Крушево најави за акција за пошумување
  • Дојран ќе им понуди попусти и бесплатен паркинг на српските туристи