Нов пролетен Неделен бриф посветен на Град Скопје за оваа сабота. Ова е терминот во кој ви ги носиме новостите во рамките на општина Град Скопје. Еве што беше актуелно изминатата недела во главниот град:

*Град Скопје ќе ја реконструира улицата Лука Гергов во Ѓорче Петров
*„Вело е кога има се“ – кампања за промовирање на велосипедизмот
*Градските херои се вакцинираа против Ковид 19 – Пожарникарите на прва линија на фронтот
*Наскоро ќе започне имплементација на проектот  – Без автобуски превоз
*Новиот зелен покрив во Скопје – Домот на градежници е во финална фаза
*Одбележан „Денот на општината“
*316 милиони денари искористи Град Скопје за реконструкција и изградба на велосипедски и пешачки тротоари во општина Гази Баба