Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

  • Нови парцели за индустриски капацитет се оформуваат во близина на штипската приградска населба Три Чешми
  • Општина Дојран со реализација на низа проекти се подготвува за престојната туристичка сезона
  • По 40 години се реконструира улицата „Панче Караѓозов“ во Штип
  • Со нов камион ќе се собира сметот по населените места во Општина Карбинци
  • Општина Делчево со средства од сопствениот буџет почна со асвалтирање на две улици во село Град
  • Општина Свети Николе набави 43 таблети за учениците од Ерџелија