Ова е терминот за новиот неделен бриф, во него ги слушате општинските новости

  • На Тодорица пуштени во употреба алтернативно водоснабдување и нов водовод за Горобинци
  • Почна да се гради новиот градски пазар во Делчево
  • Ќе реконструира подрачното училиште во селото Горно Липовиќ во Општина Конче
  • Започна градежната сезона во Штип
  • Двете штипски јавни претпријатија добија нови директори