Добредојдовте во првиот пролетен Неделен бриф посветен на Град Скопје, а последен за овој месец март. Во него ви ги носиме најновите активности спроведени во општина Град Скопје, како и најава за оние кои според план треба да бидат спроевдени.

*Брзиот автобуски транспорт во Скопје ќе чини 10 пати помалку од „Скопје 2014“ пишува градоначалникот Шилегов во неговата колумна
*Според IQAir Скопје се наоѓа на 380 -то место во светот според квалитет на воздух
*Сите градски улици и булевари во Скопје проодни и чисти по снежното невреме
*Град Скопје ги враќа старите имиња на улиците
*Неопходно е стратешко планирање и за превенција и за успешно управување со кризи, вели скопскиот градоначалник