Улицата „Лазо Трповски“ во Бутел ќе биде затворена за сообраќај

Градот Скопје известува дека поради изведување градежни работи, улицата Лазо Трповски во општината Бутел ќе биде затворена за сообраќај од 29.03.2021 година до 31.03.2021 година (од понеделник до среда), на потегот од кривината со улицата Боца Иванова до влезот на гробиштата „Бутел“. За влез во гробиштата „Бутел“ ќе може да се користи улицата Александар Урдаревски.

Градот Скопје апелира до сите учесници во сообраќајот да ја почитуваат поставената патна сигнализација и да ја приспособат брзината на движење на условите на патот.