Добродојдовте во новото издание на градскиот информатор. И оваа сабота нешто по означување пладне ви го носиме Неделен бриф посветен на Град Скопје. Во следните минути најновите информации и активности поврзани со оваа општина.

* Започна  доставувањето на решенијата за данок на имот и фирмарина за 2021 година

*60 нови контејнери за рециклирање на стакло

*Грејните тела се заменуваат со клима уреди во скопско Лисиче

*„Портали 2021“ изложба во Галеријата на КИЦ

*Граѓаните може непречено да ја користат обновената пешачко велосипедска патека на кејот на Вардар

*Само примерни општини ќе учествуваат во најавената фискала децентрализација