Ова е терминот за новиот неделен бриф, во него ги слушате општинските новости :

  • На последниот тендер за продажба на државно градежно земјиште, Општина Карбинци продаде две парцели
  • Јапонија донира амбулантно возило за граѓаните на Свети Николе и Лозово
  • Штип ја одбележа 78 годишнината од депортирањето на штипските евреи