Во видеото кое ќе го погледнете подолу ќе може да ја видите моменталната состојба на Универзалната сала. Градот Скопје денеска најави реконструкција на синонимот за градот Скопје. Просторно и функционално, градбата ја задржува постојаната основна функција и организација. Ќе биде направена реконструкција на фасадата и кровниот покривач. Најавена комплетна реконструкција на внатрешното уредување, нова акустика,нови канцеларии, тоалети, бина, тераси, столици, мебел.