Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
– Советот на Општина Свети Николе донесе одлука за формирање на јавното претпријатие за регионалната депонија за 18 општини од источниот и североисточниот регион
– Со помош на војската, штипската локална самоуправа достави храна до најтешко     достапните села
– Низа инвестиции во подрачното училиште во Крупиште во општина Карбинци
– Околу 12.500 евра вложува Општина Штип во штипската гимназија