И оваа недела во терминот резервиран после пладне го емитуваме нашиот Неделн бриф посветен на Град Скопје. Актуелните случувања од главниот град ви ги пренесуваме преку радио етерот секаде низ нашата земја. Еве на што го ставивме фокусот за изминатата недела:

-Раззеленува и покривот на „Мавровка“ – трет и најголем зелен покрив во Скопје

-Нов зелен простор се уредува кај МНТ

-Град Скопје со донација за опремување на противпожарен брод во Охрид

-250 локации во Скопје опремени се со нови урбани клупи

-Ревилитација и враќање на езерото треска со јавно приватно партнество