Официјално ви велиме добредојдовте во првото издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје. Од сега секоја сабота, ве информираме за случувањата во метрополата и се она што ги засега скопјани. Фокусот оваа недела го ставиваме на следните теми:

-Град Скопје на двете новородени  бебиња во 2021 година им додели штедни книшки во износ од по 20.000 денари

-Вработените во ЈП Комунална Хигиена- Скопје новогодишната ноќ ја поминаа во друштво на својт директор

-Паркингот на Водно во текот на викендот го искористиле 661 возило

-Лани двојно помалку пријавувања за огнови на отворено на територија на Град Скопје

-135 заловени кучиња од ЈП Лајка