Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-Сашко Николов ја презеде функцијата градоначалник на Штип.
-За заштита на езерото и живиот свет во него, општина Дојран од државата доби 92,6 милиони денари.
-Основното училиште „Страшо Пинџур“ од Карбинци со сопствени сретства обезбеди минибус за превоз на учениците.
-Селото Дедино во Конче доби нова улица.