Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-По 35 години светиниколскиот Дом на култура доби топла сала
-Карбинци обезбеди поголем дел од средствата потребни за проектот – водоснабдителен систем за подплачковичките села
-Општина Дојран со препораки до хотелиерите и сопствениците на сместувачки капацитети во пресрет на престојните празници
-Доделени Орденот и признанијата „Свети Никола“ во Штип