Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-Во Штип координирана акција за сечење стари и високи стебла
-Трето место за учениците од ОУ Страшо Пинџур на онлајн натпреварот „Училишта на 21 век“
-Градоначалникот на Свети Николе, Велковски го доби спорот против координаторот на ВМРО-ДПМНЕ, Владев
-Привршува реконструкцијата на училиштето во селото Крупиште во општина Карбинци