Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Свети Николе единствената македонска општина која влезе во Партнерство за отворена владa.

Во Дојран во тек се активностите во рамките на проектот-„Дојран-туристички бисер во Југоисточна Македонија”

Општина Карбинци преку Форумска сесија утврди приоритети за користење на средствата од Светска банка наменети за реконструкција на локални патишта.

Нов водовод ќе добијат две улици во нас. Пребег во Штип.