Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
–    Во Македонска Каменица почнува реконструкцијата на патот кон рудникот Саса
–    Штипските детски градинки подготвени за работа
–    Пристапниот пат до село Вртешка е во завршна фаза
–    Поставен фотоволтаик на детската градинка во Карбинци
–    Реконструкции на училиштата во Штип