Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

– Општина Штип ќе го укине основниот паушал на градинките од март до август
–  Советот на Општина Свети Николе ја усвои стратегијата за гасификација
– Изграден е патот до викенд населбата Вртешка на планината Плачковица
– Јубилејното 35-то издание на Макфест годинава под отворено небо
– Дојран ќе добие катче за прослава на детски родендени