Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Општина Карбинци секојдневно интервенира по запалени стрништа
-Се уредува градска теретана во Куќата на спортот во Македонска Каменица
-Свети Николе бара отварање на пункт за земање брисеви во градот
-Селото Козјак во Општина Карбинци ќе добие канализациона мрежа