Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
– Штип ја доби градежната дозвола за изградба на брана на река Отиња
– Почна да се уредува Дојранското крајбрежје кај Николич
– Награден конкурс за најдоброто идејно решение за затворен базен во Свети Николе
– Повеќе капитални проекти започнаа во општина Свети Николе
– Јубилејно 35-то Штипско културно лето во Ковид услови
– Женскиот фудбалски клуб Каменица Саса е шампион во првата женска фудбалска лига
– Со пари од ЕБОР ќе се гради патот Македонска Каменица – Саса