Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Во Штип изградено првото игралиште прилагодено за децаа со телесен инвалидитет
Привршуваат активностите на локалните патишта кон селата и планинартскиот дом вртешка на Плачковица
По цели дваесет години жителите на светиниколската населба „Шутка“ ќе добијат функционална канализација