Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

– Продолжува асфалтирањето на локални пристапни патишта во руралните средини во Македонска Каменица
– Жителите на село Крупиште добиваат современи патишта
– После 50 години се реконструира делницата два од натпатникот на автопатот Миладиновци – Штип до село Ерџелија
– Со пари од ЕУ подобрена пристапноста и атрактивноста на „Езерската населба“ на Мантово
– Продолжува поставувањето безбедносни огради кај училиштата во Штип