– Општина Штип со нови олеснителни мерки за граѓаните и фирмите
– Македонска Каменица доби специјални игло контејнери за селективно одложување отпад, засадени се и 300 декоративни дрвја во централното градско подрачје
– Во Светиниколско Ерџелија се реконструираат тоалетите и се поставува ограда во ОУ „Даме Груев“, а се работи и на реконструкција на надвозникот што води кон селото
– Здравствено- економската криза очекувано предизвика пад на приходите во Штип и Општина Карбинци