Пред отворањето, извршена дезинфекција на штипскиот пазар

Главиот градски зелен пазар во Штип беше дезинфициран пред да биде отворен на определено време во петокот (кога е пазарен ден во градот) на 10 април. Работното време му беше од 7 до 15 часот.
Веднаш по затворањето, екипи повторно ќе го дезинфицираат.
Почитувајте ги упатствата и држете растојание меѓу себе, апелираат од Општината и од јавното претпријатие „Исар“.