Штип со низа превентивни мерки од Ковид-19 и без традиционалното искачување на Исарот на 22 март.
Кризниот штаб на општините Свети Николе и Лозово ги разгледа активностите што се преземаат во врска со превенцијата од ширење на корона вирусот.
Екипи на ЈП “Камена Река” извршија дезинфекција на најфреквентните улици и тротоари во Македонска Каменица.
Заседаваше кризниот штаб на Општина Карбинци.
Општина Конче во соработка со ЈПКД Лакавица – Конче, започна со дезинфекција на сите јавни површини и главни улици.