Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
Штип доби нов мост на Брегалница, со што ќе се намали сообраќајниот метеж во градот.
Распишан тендерот за изградба на регионалниот пат Македонска Каменица – Саса.
Светиниколската градинка „Рахилка Гонева“, доби нов кров и ПВЦ врати и прозорци.
Се потпиша Меморандум за разбирање во процесот на имплементација на „Проектот за поврзување на локални патишта” во Карбинци и во Конче.