Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
Амбасадорот на Турција во земјава во посета на Карбинци.
Во Конче целосно ќе се замени уличното осветлување со нови штедливи светилки.
На крајот од мај, од Италија во 11 македонски општини се очекува да бидат предадени 41 камиони за собирање и транспорт на смет.
Штипското основно училиште „Ванчо Прке“ доби зaтворено балон-игрaлиште и училница на отворено.
Општина Македонска Каменица доби 800.000,00 денари за Каменичко културно лето од Министерството за култура.