Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Од сметката на Општина Свети Николе струшката фирма „Сити лајт“ успеала да повлече 210.000 евра преку извршно решение.Населбата Долна железничка во Штип се приклучува кон градската канализациона мрежа.
Во општина Карбинци во тек е реализација на проектот – Реконструкција на улици во село Крупиште.
Предадени дела од ликовната колонија „Св. Георгија“ на Општина Радовиш.