Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

За 18 месеци Свети Николе треба да добие зграда за сцоијално ранливи категории.
Заштитни огради кај сите основни и кај едно средно училиште во Штип.
Општина Карбинци не доби зелено светло од Министерството за земјоделие за отварање на подрачна единица на оваа министерство во општината.
Нови автобуски постојки во општина Македонска Каменица.
Доделени договорите за стипендии на најдобрите ученици во радовишките училишта.