Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Штип беше домаќин на седница на Владата.
Нов паркинг, улица и патека се гради во Македонска Каменица.
Идниот месец ќе почне да функционира првата детска градинка во општина Конче.
Две светиниколски училишта добија еколошки системи за загревање.
Водици и годинава масовно се чествуваше во Радовиш.