Во новиот Неделен Бриф:

Се очекува финалето на проектот за пешачко – велосипедската патека од Свети Николе до локалитетот Била Зора.
Општина Конче од „Проектот за локални патишта“ доби повеќе од 600 000 евра.
Kaратистот Емил Павлов избран за спортист на Штип во 2019 година.
Општина Конче доби три проектни документации.
Пуштен во употреба малиот плоштад во селото Радање, општина Карбинци.
Општина Македонска Каменица за прв пат организира „Избор на спортист на годината“.