Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Советот изгласа Куманово да се збратими со Нови Сад.
А кумановскиот градоначалник Димитриевски доби награда за најдобар градоначалник.
Општина Радовиш објави конкурс за доделување на шестоноемвриските признанија и плакети.
Македонска Каменица, по повод Светскиот ден на храната организираше настан под мотото #СветБезГлад.
Во ОУ „Св. Кирил и Методиј“, во Македонска Каменица, свечено беше пуштен во употреба новиот систем за парно греење.
Општина Свети Николе со меѓународна награда Глобаллокал.
На Плачковица се одржа ликовната колонија „Караманов 2019“.