Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Неделава се одржа третата форумска сесија од проектниот форум во организација на општина Куманово и УНДП.
Половина милион евра за урбанизација на виничкото Ромско Mаало.
Радовишани во посета на збратимениот град Белишќе во Хрватска.
Министерот Сугаревски на лице место се запозна со реализацијата на проектот за нов резервоар и цевковод во Радовиш.
Фолклористи од три континенти ги развеселија виничани и истибањци на 34.„Истибањско здраво-живо“.
Почна имплементацијата на јавното приватно партнерство во Куманово за инсталација на улично осветлување.