Во последното издание на Неделниот Бриф во овој месец поместуваме:
-Денот на рударите на заштитничката на Пресвета Богородица, го празнуваа заедно со народен собир граѓаните на Македонска каменица и нивните гости
-Богата програма по повод 75 годишнината од ослободувањето на Виница
-Седницата на Кумановскиот Совет освен со 75 точки на Дневен ред, помина и со вербална војна поради сонцето на Кутлеш
-Рома Труба Фест по 14 пат во Куманово