Ова е резимето на новиот Неделен Бриф:

Се одржа 6-тата иселеничка средба во месноста Еленец кај село Цера во Македонска Каменица.
Почна 14-тата по ред меѓународна ликовна колонија „Ѓуриште“ во Свети Николе.
Продолжува реконструкцијата  на магистралата Куманово – Свети Николе.
Заврши кумановската ликовна колонија.
Радовиш се подготвува за чествување на Свети Спасо Радовишки.