Последното седмично резиме на активности во македонските општини со наслов Неделен Бриф звучи вака:

Преку Центарот за развој на Југоистокот, општина Конче тампонираше полски патишта за полесен пристап до нивите.
Две училишта во Светниколско ќе добијат современи системи за греење.
Директорот на „Кумановско-липковско поле“ поднесе нова кривична за поранешното раководство.
Радовиш и бугарски Тетевен успешно го реализираа проектот „Заедно создаваме подобра иднина“.
Чистење на речни корита во Македонска Каменица.
Советот на Општина Карбинци го усвои ребалансот на буџетот.