Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Возобоновениот шаховски клуб “Каменица – Саса” беше домаќин и организатор на симултан натпревар.
Виница 6 дена го славеше Павловден.
Општина Куманово изготвува проект за гасификација на индустриската зона Доброшане.
Во Конче ќе се прска против комарци.
Селото Радање ќе добие плоштад, а ќе се гради и пат до селото Оџалија.