Ученици од средното општинско училиште „Перо Наков” заедно со ученици од уште три училишта од Литванија, Романија и Полска ја реализираше првата предвидена мобилност од проектот насловен како „Учење преку воннаставни активности”

Проектот е дел од „Еразмус +” програмата, а првата активност беше реализирана во градот Плунге минатата недела каде учество зедоа тројца средношколци од градот заедно со својот ментор Бојана Ивановска Димитриевска.

Во рамките на воннастанвните активности, ученици од СОУ „Перо Наков” веќе организирале час по историја во скопската џамија, како и еко час на кој учениците саделе цвеќиња и