Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

Три планински  села во општина Карбинци ќе добијат асфалтирани патишта.
Кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски учествуваше на конференција во Лондон, која е дел од неделата на климатските активности.
Фолклорниот Ансамбл ,,Цветови’’ од Дедино, општина Конче предизвикаа огромно внимание на фестивалот ,,Алегрија’’ во Шпанија.
Општина Македонска Каменица започна со активности за изработка на Локалниот еколошки акционен план (ЛЕАП) и Локален економски развој (ЛЕР).
А во Македонска Каменица на 10 јули ќе се прска против комарци.