Во овонеделното на Неделниот бриф:

-Во Куманово се одржа првата форумска сесија за приоритетен проект;

-Ликовна колонија во Радовиш-Во убавиот манастир во Ораовица творат 22 уметници од пет земји;

-Хелихоптер како дел од вежбата ,,Одлучен удар“ измината недела ги собра светиниколчани на Градскиот стадион.