Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Европските вредности претставени пред младите на Свети Николе.
Детските категории на ФК Каменица САСА со три пехари на завршниот турнир од Детската лига – Исток.
Виничкото училиште „Славчо Стојменски“ доби нова современа спортска сала.
Германскиот амбасадор неделава беше во посета на Куманово.
Конче го реализира проектот „Пат до секоја нива“.
Со интересни настани, исполнета е агендата за 30 ти мај во Радовиш.