Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Кумановскиот градоначалник се сретна со нашите претставници на светско првенство за ученици во Хрватска.
Се враќа шахот во Македонска Каменица.
Презентирано џиновско велигденско јајце во Свети Николе.
Традиционален маскенбал „Батко Ѓорѓија 2019“ на кумановскиот градски плоштад.
Две населени места во општина Карбинци за прв пат ќе добијат ДУП.